Kik vagyunk mi?

Kik vagyunk mi?

Dávid Tamás junior salesesként kezdte el pályafutását cégünknél. Az IT termékek iránti rajongását és a munkához való pozitív hozzáállását hamar bebizonyította és bizonyítja nap mint nap. Jelenleg beszerző csapatunk egyik tagjaként erősít minket. :)

  • Kiskorodban mi szerettél volna lenni?

Kiskoromban több munkakört is kitaláltam magamnak. Először rendőr akartam lenni, mert nagyon szerettem a rendőrautókat, a szirénát és a fényeket, majd jött az ötlet, hogy inkább űrhajós leszek, mert hát ki ne szeretett volna az űrbe repülni. :)

  • Milyen pozíciót töltesz be a cég életében?

Harmadik hónapja beszerzői pozíciót töltök be a cégnél, előtte kereskedelmi asszisztensként erősítettem a csapatot.

  • Mesélj kérlek arról, hogy élted meg az új pozíció lehetőségét!

Először ledöbbentem, mivel nem volt előjele a változásnak. Aznap egy szokásos havi review-ra mentem be Mujzer Gergely kereskedelmi vezetőnkhöz, amikor hidegzuhanyként ért a kérdése. Első reakcióm az is volt, hogy kérek 2-3 hónapot átgondolni, aztán mikor Geri visszakérdezett, hogy mennyit akkor gyorsan kijavítottam, hogy napot :)) de végül hamar ment a döntés. Másnap reggelre már megvolt a döntésem és készen álltam az új kihívások megélésére.

  • Elégedett vagy a jelenlegi munkáddal?

Igen, sok szempontból jobban tetszik, mint az előző munkaköröm. Ha összeakarnám hasonlítani a két pozíciót a következőket tudnám elmondani:

- beszerzőként folyamatosan van mit csinálni, míg asszisztensként volt az embernek 5-10 perc szabadsága akár óránként, ami természetesen jó volt, de a jelenlegi folyamatos pörgés jobban tetszik, sokkal jobban telnek a napok és az a tény, hogy az ember ne csússzon el a megrendelésekkel a motiváltságomat egész nap szinten tartja.

- A beszerzést egy fokkal felelőségteljesebb munkának érzem, hiszen nagyobb odafigyelést igényel. Gyakorlatilag most a fordított oldalán vagyon a dolognak, előtte közel két évig eladtam, most meg megveszem a termékeket, amiket ügyfeleink kérnek tőlünk. Úgy gondolom nagyon jó, hogy a másik oldalt is csináltam, mert tudom mire kell odafigyelni ahhoz, hogy a lehető legrövidebb úton elégedetté tegyük ügyfeleinket.

  • Hány éve dolgozol a Mod-nál és ez az idő alatt mit adott neked ez a munkahely?

Bő két éve dolgozom a cégnél, ez idő alatt főként tapasztalatot kaptam, de sok pozitívumot is. Sokkal jobb lett a kommunikációs készségem, illetve a pozíció váltásnak köszönhetően látom a termék teljes útját a beszerzéstől az eladásig.

  • Tudnál megjegyezni pozitív változásokat az itt töltött időd alatt?

Az üzlet átformálását tudnám itt megemlíteni, gondolok itt a fizikai és a folyamatbéli változásokra is. 

Kellemes csalódás volt számomra, hogy felajánlották nekem a beszerzői pozíciót, továbbá jó változásnak élem meg, hogy már nem valaki alatt dolgozom, hanem egyenlő félként valakivel. Jó érzés, hogy a kereskedelmi csapat tőlem kér segítséget, tőlem vár megoldást. :)

  • Mit szeretsz legjobban a munkádban? Miket éltél/élsz meg kihívásként?

Az érzést amikor leütöm a vásárlás gombot egy jó ár kialkudozása után. Nagyon nagy sikerélménykén élem meg azt is amikor megtalálok egy terméket piaci ár alatt, valamint szeretem a munkának a problémamegoldás részét is.

A közelmúltban bejött még egy folyamat, ami újabb kihívásokat hozott. Megreformáltuk a boltunkkal való kapcsolattartást, minden héten megbeszéljük miket rendeljünk, milyen új termékekkel próbálkozzunk stb. Jó érzés, hogy annak a folyamatnak is a része lehetek és átláthatom a teljes működését.

  • Karrier szinten hol látod magad 5 év múlva?

Az itt töltött idő alatt kipróbáltam az értékesítői munkakört a boltban, a kereskedelmi asszisztens pozíciót, most meg a beszerzői munkába ásom bele magam, úgy gondolom további pozíciókban már nem biztos, hogy ki szeretném próbálni magam. Remélem, hogy 5 év múlva is ebben a pozícióban lehetek, de akár még 10 év múlva is. Azt is eltudom képzelni, hogy a cég növekedésével a beszerzői csapat is növekedni fog és majd én tanítom be az új kollégákat. Most jön a webáruház, de ki tudja mit hoz még az élet. :)

  • Milyennek ítéled meg a(közvetlen) munkahelyi légkört(öd)?

Jó a légkör meg a csapat is. A helyem a régi maradt, aminek örülök, hisz már megszoktam a kollégák vívódásait, amit elölről-hátulról hallgatok. :)

  • Ha egy hétre bele bújhatnál egy filmkarakter bőrébe kiébe bújnál bele?

Thor bőrébe bújnék bele, mert gyerekkorom óta ő az egyik kedvenc Marvel hősöm. Meg hát csak ő tud villámokat lehívni, meg repülni is.

  • Hogyan szoktál kikapcsolódni? Mivel töltöd a szabadidődet?

Kirándulással, kockulással vagy a barátnőm figyelmének lefoglalásával, hogy ne unatkozzon, ilyenkor nincs választásom. :))


Címkék: Kik vagyunk mi, dolgozóink,