Kik vagyunk mi?

Kik vagyunk mi?

Jakab József az Audit kiszolgáló csapatunk egyik frontembereként immáron több, mint 10 éve erősít minket. Józsi az elmúlt évek alatt sokszor bebizonyította, hogy munkájában nem ismer lehetetlent, hogy mindig van egy megoldás az adott feladatra.

  • Kiskorodban mi szerettél volna lenni?

Kiskoromban nagyon szerettem apukámat nézni amikor szerelt valamit. Az óvodában egy fázisceruzával a zsebében rajzoltam le őt. :) A látottak, tapasztaltak alapján mindig szerettem volna elektronikával foglalkozni, de aztán megjelentek az első elérhető számítógépek és magukkal ragadtak. Hamar eldőlt, hogy mit szeretnék tanulni, csinálni. Mérnök informatikusként végeztem. Az iskolai évek alatt szívesebben használtam gyakorlatban a tudásom, a szerelő, gyakorlati véna bennem volt mindvégig, de tudtam, hogy mindennek megvan a maga ideje, hogy túl kell jutnom a szükséges könyvek elolvasásán, hogy majd később azzal foglalkozhassak, amit igazán szeretek.

  • Milyen pozíciót töltesz be a cég életében?

Az Audit kiszolgáló mérnök csapat tagjaként több szolgáltatásban is dolgozom. Kliens üzemeltetés a fő feladatunk irodai és ipari körben. Hozzánk kerülnek azok a problémák melyek több klienst is érintenek, továbbá többféle folyamat automatizálásához készítek scripteket. Szoftver csomagok, operációs rendszerek automatikus telepítésével foglalkozom a motorgyárban. Emellett projekt jellegű feladataink is vannak, most például egy több rendszert is összekötő adatbázis készítésével foglalkozom.

  • Elégedett vagy-e a jelenlegi munkáddal?

Szeretem a munkám, nem is tudom elképzelni, hogy egész nap olyan dolgot csináljak, amit nem szívesen tennék.

  • Hány éve dolgozol a Mod-nál és ez idő alatt mit adott neked ez a munkahely?

Több, mint 10 éve dolgozom a cégnél, ez idő alatt több területen is kipróbáltam magam. IT Supportosként kezdtem aztán mindig többet és többet akartam csinálni, tanulni. Az évek alatt sokat tanultunk egymástól, mindig is szerettem ellesni és megosztani a tudást a kollégáktól/a kollégákkal. Sokat tanultam tőlük, amit ez úton is köszönök nekik. Mindig is motivált, hogy fejlesszem tudásom, így ástam bele magam a script írásba is. A folyamatos törekvésemnek köszönhetem jelenlegi pozícióm, ahol igencsak nagy hasznát veszem.

  • Milyennek ítéled meg a(közvetlen) munkahelyi légkört(öd)?

A csapatunk nagyon összeszokott, mindenki teszi a dolgát, persze ehhez kell egy jó főnök is. 2 éve home office-ban dolgozunk, de ugyanúgy gördülékenyen mennek a dolgok. Tudjuk, hogy milyen témában kihez fordulhatunk. A legbonyolultabb problémák feltárásakor össze szoktuk dugni a fejünket, hisz egy picit mindenki másképp látja a dolgokat és bárkinek jöhet egy jó ötlete, amivel tovább tudunk haladni a megoldásban.

  • Mit szeretsz legjobban a munkádban? Miket éltél/élsz meg kihívásként?

Nyilván az a legjobb, ha flottul megy minden. Szeretem látni, amikor futnak a scriptjeim egy csomó gépen, de persze, ha „beüt valami” és gyorsan kell jól reagálni, akkor azért felmegy az adrenalin, és ha sikeresen oldunk meg valamit, jó begyűjteni az elismeréseket.

  • Karrier szinten hol látod magad 5 év múlva?

Az első munkanapomon a gyárban láttam, hogy hogyan települ fel egy gép használatra kész állapotra teljesen automatikusan, akkor eldöntöttem, hogy én is fogok majd csinálni ilyet. Persze kellett hozzá pár év, hogy ez megvalósuljon, de sikerült. Most is sok minden van a fejemben, remélem ezek is megvalósulnak majd.

  • Ha egy hétre belebújhatnál egy filmkarakter bőrébe ki lenne az?

Nyilván Marty McFly lenne az első, akit mondanék, de ezt már előttem ellőtte egy kollégánk. Maradnék az időutazós filmeknél, ahogy Nicolas Cage a Next című filmben, én is szeretném előre látni a következő két percet. Ha nem is a való életben, de az is vicces tudna lenni, ha a log-okat látnám előre két perccel.

  • Hogyan szoktál kikapcsolódni? Mivel töltöd a szabadidődet?

Szeretek együtt lenni a családdal, barátokkal, szomszédokkal. Jókat enni, inni, hülyéskedni a két kisfiammal. Rengeteget tudnak kérdezni. Korábban sok időt töltöttem zene-, kép-, video-szerkesztéssel. Mostanában a kütyük programozása, okos otthonba szervezése érdekel. Lehet, hogy itt kanyarodok vissza majd az elektronikához. :)

Címkék: Kik vagyunk mi, dolgozóink,