Széchenyi alumni magazin - LÁZASAN VÁGOTT BELE  AZ ÚJ MUNKÁBA

Széchenyi alumni magazin - LÁZASAN VÁGOTT BELE AZ ÚJ MUNKÁBA

DANILLA DÁVID, A MOD ZRT KERESKEDŐJE

A Mod a kapcsolattartásra kiemelten figyelve felépített egy olyan részleget, amelynek a kapcsolattartás, az eszkalációs ügyek kezelése, a piac legjobb árainak és legjobb megoldásainak felkutatása a feladata. Az informatikai szolgáltatói szakmában alighanem egyedülálló csapat gondoskodik arról, hogy a partnereik mindig a lehető legjobb szolgáltatásban részesüljenek. Ennek tagja Danilla Dávid, egyetemünk egykori hallgatója.

Danilla Dávid a Fekete István Általános Iskola után 2001-től a Hild József Építőipari Technikumban folytatta tanulmányait. – A középiskola kiválasztásában döntő szerepet játszott, hogy nagyon szerettem rajzolni, még műszaki rajzokat is. Ennek is köszönhető, hogy elvégeztem a kétéves magasépítési technikusi képzést is. Utóbbi egyértelmű pozitívuma, hogy megismertem a későbbi feleségemet, aki velem ellentétben a szakmában maradt. Az én pályafutásom ugyanis más irányt vett. Az útkeresésben az informatika jelentette volna a célállomást, ennek megfelelően még a technikusi képzés alatt jelentkeztem a Gábor Dénes Főiskolára, ahova fel is vettek. Ám mivel szerettem volna megszerezni a technikusi képesítést, passziváltatni akartam egy évet a budapesti főiskolán, erre azonban nem volt lehetőség. Közben azért a Deák Ferenc Közgazdasági Technikumban OKJ-szerű képzésben tanultam egy kis gazdasági informatikát, mielőtt jelentkeztem volna a Széchenyi István Egyetemre.

Fél év után azonban ráébredt arra, hogy az informatika annyira mégsem érdekli, hogy a programozási résszel is megbarátkozzon. S bár Raffai Mária személyét nagyon kedvelte, tudását pedig elismerte, összességében kénytelen volt önmagának is beismerni, hogy képtelen programozói fejjel gondolkodni. – A történteket nem kudarcként éltem meg, ez is kellett ahhoz, hogy az informatika hobbi szinten a mai napig megmaradt. Ahogy maradtam én is az egyetemen, csak éppen kereskedelmi marketinget tanulva.

Egészségügyi probléma és az azt követő lábadozás miatt hosszabb út vezetett a diplomáig. Ráadásul egy olyan út, amely az Audiba is elvezetett. Gyakornok voltam a logisztikán, ahol például egy járműgyárba bedolgozó cég teljesítményét kellett értékelnem. A diplomamunkám alapját jelentette a teljesítményértékelő rendszer kidolgozásában vállalt főszerep. Talán ennek is betudható, hogy bár maradhattam is volna munkatársként a négykarikás cégnél, de a logisztikai pályát hosszabb távon nem éreztem volna magaménak. Jöhetett az újabb útkeresés, ehhez társult újból a már említett egészségügyi probléma, úgyhogy az önbizalmam nem volt topon.

Az útkeresés időszaka alatti munkái során autóval járta Dunántúlt és rengeteg emberrel intézett különféle ügyeket, ennek köszönhetően újra felépítve magát egyenes út vezette a Modhoz, ahol a mai napig dolgozik. – Jó ideje szemezgettem már a számítástechnikai céggel, ahová nagy örömömre 2018 tavaszán felvételt is nyertem. Az első munkanapjaim örökre emlékezetesek maradnak, mert pont lebetegedtem, így aztán a szó szoros értelmében lázasan vágtam bele az új munkámba. Kereskedelmi asszisztensként kezdtem, majd a Mod életpálya modelljének megfelelően zajlott a kinevelésem, s lépegettem felfelé a ranglétrán. Pár hónap elteltével már cégekkel foglalkozhattam, s még asszisztensként sikerült rendszerüzemeltetési szolgáltatást kötnöm.

Közel két évig voltam asszisztens úgy, hogy mellette kereskedést is elláttam. Utána léptem előre egy nagyot és immáron már nem egy kereskedő keze alá dolgozva, hanem saját malmomra hajtva a vizet gazdagítottam magam, tudásom és a Modot. Ennek elérésben nagyon sokat köszönhetek Kincses Jánosnak, akitől az asszisztensi időszakomban sokat tanultam és Mujzer Gergely közvetlen felettesemnek, aki látott bennem lehetőséget és teret adott nekem a fejlődésre és az előrelépésre.

Dávid szerint a jelenlegi munkájában a marketing tanulmányai voltak és vannak a legnagyobb segítségére. – Bár az egyetemen végül is kereskedelmi szervező szakirányban folytattam annak idején a tanulmányaimat, mégis a marketinges ismereteimnek vehetem itt a legnagyobb hasznát. Sok esetben ugyanis fontosabb önmagunk és a cég marketingelése, mint maga az értékesítés. Persze, az a legfontosabb, hogy amit képviselünk, amögött legyen minőség, amivel a Modnál nincs is probléma. Mégis, a legkönnyebben úgy lehet meggyőzni az ügyfelet, ha önmagamat próbálom olyan fényben feltüntetni, amilyenben látniuk kell. S bár az egyetemről kikerülve az ember néha bizony szembesül azzal, hogy azért a való élet kicsit más, az elsajátított tudással felvértezve a váratlan akadályok is leküzdhetők. Ezzel kapcsolatban szeretném kiemelni Dr. Eisingerné Dr. Balassa Boglárkát, akinek tanárként és konzulensként is sokat köszönhetek.


Dávid Apple-megszállott – a szó jó értelmében. Ezzel azonban sikerült kellően felidegesítenie a barátait, akik sokszor bizony már halálra unták, amikor a cég termékeiről, újdonságairól áradozott. Most azonban kamatoztatni is tudja az Apple kapcsán szerzett „mindentudását”, mivel a Modnál pontosan tudják, hogy ezen márka termékeivel összefüggésben érdemes hozzá fordulni, mert gyorsan pontos információhoz juthatnak.


Forrás: Széchenyi Alumni Magazin https://szechenyialumnimagazin.hu/uploads/issues/2023/7b77841d2709f5310357c688e4c7b1ea.pdf

Szöveg: Baudentisztl Ferenc
Fotó: Könczöl János

Címkék: Kik vagyunk mi, dolgozóink,