Kik vagyunk mi?

Kik vagyunk mi?

Horváth Tamás az Audi kiszolgáló csapatunk egyik bázis embere, aki 10 éve erősít minket. Ez idő alatt több munkakörben is kipróbálta magát és minden esetben bebizonyította rátermettségét. Ismerje meg Tamást, tudja meg mi motiválja a mindennapokba!

  • Kiskorodban mi szerettél volna lenni?
Nekem nem volt igazán kőbevésett tervem. Amire visszaemlékszem, hogy én is végigmentem, mint sok más kisgyermek azon az úton, hogy: tűzoltó, rendőr, pilóta, űrhajós leszek... Aztán '98 karácsonyára kaptunk egy számítógépet a testvéremmel. Neki az iskolához kellett, én kisebb révén főként játékra használtam, de aztán elindul bennem egy mélyebb érdeklődés a számítógépek iránt. Arra is visszaemlékszem, hogy MS-DOS és Windows 3.11 volt a gépen, majd ezt követte a Windows 95 :) Az első játék, amivel játszottam valami macskás, egeres, sajtos dolog volt, sajnos a pontos nevére nem is emlékszem vissza, majd jött Doom, a Prince of Persia, Diablo. :)

  • Milyen pozíciót töltesz be a cég életében?
Jelenleg két területen dolgozok. Az Audit kiszolgáló IT Support csapatát erősítem, pontosabban azt a csapatot amelyik a győri felhasználók üzemeltetésével foglalkozik. Mellette meg a CA-monitoring, Spectrum munkát is csinálom, ami a globális cég hálózati eszközeinek figyelésére/menedzselésére koncentrál.

  • Elégedett vagy-e a jelenlegi munkáddal?
Igen, szeretem a munkám és a munkaközösség is nagyon jó. Jó a kommunikáció csapaton belül, ami nem csak megszínesíti, de sok esetben meg is könnyíti a mindennapokat. Szeretem a kihívásokat. Mindig jó, ha jön valami új, ami megmozgatja, felrázza az embert.

  • Hány éve dolgozol a Mod-nál és ez az idő alatt mit adott neked ez a munkahely?
10 éve dolgozom a cégnél, ez idő alatt sok-sok tapasztalattal gazdagodtam. Mondhatni itt kezdtem el igazán dolgozni. Előtte volt 1-2 kisebb próbálkozásom, gondolok itt diákmunkákra, de az első komoly munkahelyem a Mod volt.
Az elmúlt 10 évben több munkakörben is kipróbáltam magam, amik mind hozzátettek szakmai fejlődésemhez. Néha egész őskövületnek érzem magam, hiszen nagyon sokan keresnek meg, hogy találkoztam-e ilyen meg ilyen problémákkal/hibákkal és az esetek többségében igen a válaszom. :) Mindemellett barátokat is adott nekem ez a munkahely a fejlődés és a kihívások mellett.

  • Milyen változásokon ment át a cég az elmúlt 10 évben? Hozott pozitív előrelépéseket dolgozói szempontból?
Örülök, hogy fejlődik a cég, hogy gyorsan alkalmazkodik az új helyzetekhez pl.: a világjárvány idején az elsők között integráltuk a Home Office lehetőségét. Az évente megrendezett céges csapatépítő rendezvények, karácsonyi vacsorák - ezek is stabilitásunkat és történelmünket igazolják- nagyon jók és egyre népesebbek.

  • Az eddig kipróbált pozíciók közül melyik állt legközelebb hozzád?
A jelenlegi munkaköröm nagyon szeretem, ezzel egy szintre tudnám emelni azt a múltbéli feladatköröm amikor csak a Workstation állomásokkal foglalkoztam, azaz 500-600 userrel. Ezt most nem kezelik külön, de én a mai napig örülök a Workstation-kel kapcsolatos bejelentéseknek. :)

  • Milyennek ítéled meg a(közvetlen) munkahelyi légkört(öd)?
Ahogy azt már említettem a társaság és a hangulat jó, ezáltal a munka is gördülékenyebb. Ami néha kicsit csorbít ezen az a fluktuáció, de ennek is megvan a maga előnye, hiszen színesíti, felrázza a csapatot egy-egy új kolléga integrálása.

  • Mit szeretsz legjobban a munkádban? Miket éltél/élsz meg kihívásként?
A változatosságot, a hullámzást, hogy néha 200-on pörög az ember, mert annyi a rá váró feladat. Kihívásnak élem meg a többösszetevős feladatokat és azok megoldását, amikor egy kicsit „fontoskodni” utánajárni kell a dolgoknak, hogy azok úgy valósuljanak meg ahogy a kérésekben elhangzottak.

  • Karrier szinten hol látod magad 5 év múlva?
Szeretnék továbbra is a cégnél dolgozni, akár Supporton, akár egy teljesen új pozícióban, ami új kihívások elé állít. Szívesen kipróbálnám magam a jövőben mérnöki pozícióban, ez egy régi álmom, ami arra motivál, hogy fejlődjek, tanuljak folyamatosan. 
Bízom benne, hogy a jövőben is lesznek folyamatosan olyan jellegű változások, amik lehetővé teszik, hogy új élethelyzetekben kipróbálhassam magam.

  • Ha egy hétre bele bújhatnál egy filmkarakter bőrébe kiébe bújnál bele?
Ha választanom kellene akkor Supermant mondanám. Ő minden az egyben: sebezhetetlen, szuper erős, gyors, tud repülni stb.., közben van egy átlagos élete, munkája és mindent megtesz azért, hogy megvédje szeretteit.

  • Hogyan szoktál kikapcsolódni? Mivel töltöd a szabadidődet?
Szeretem a feleségemmel tölteni az időt, szívesen kirándulunk, vagy filmezünk. Szabadidőmben szívesen játszok számítógépen, mindent is fogyasztok, ami játék, de jelenleg elég kevés időm van, mivel a legtöbb időm most a házépítés és a házkörüli munkák tették ki. :)

Címkék: Blog, Kik vagyunk mi, dolgozóink,