Kik vagyunk mi?

Kik vagyunk mi?

Kalmár Máté az Audit kiszolgáló csapatunk egyik ambiciózus tagja. Színes egyénisége és a fejlődés iránti elhivatottsága segítette hozzá, hogy egyre felelőségteljesebb pozíciókat töltsön be. Ismerje meg Mátét, és az ő sikertörténetét cégünknél!

  • Kiskorodban mi szerettél volna lenni?

Kiskoromban tűzoltó szerettem volna lenni, nem tudom pontosan honnan jött ez az indíttatás, de emlékszem egyik futóverseny alkalmával megkérdezte tőlem az egyik rendezvényszervező, hogy mi szeretnék lenni és én büszkén rávágtam, hogy tűzoltó. Szerettem a nagy piros autót, hogy mindig mozgásban vannak és vonzott a sziréna.

Sportoló családból érkeztem, már óvodás korom óta sportolok, kipróbáltam a futást, az úszást, több éven át kézilabdáztam, jelenleg pedig edzőként dolgozom a Face Team Győr akrobatikus sportszínház csapatánál.

  • Milyen pozíciót töltesz be a cég életében?

Pont most van pozíció váltásom, monitoringozással fogok foglalkozni a Nagios, Icinga és az APM oldalon. Előtte az Audit kiszolgáló IT Support csapatát erősítettem.

  • Hány éve dolgozol a Mod-nál és ez az idő alatt mit adott neked ez a munkahely?

Harmadik éve dolgozom a cégnél, a G1 raktárban kezdtem a Blie csapat munkáját támogattam, majd átkerültem az IT Support csapatba, ahol műszakozást is vállaltam és most a monitoring részen fogok tovább dolgozni :)

  • Elégedett vagy-e a jelenlegi munkáddal? Mit vársz az új pozíciótól?

Teljes mértékben, nekem ez teljesen egy új fejlődési irány, szakmailag hatalmas előrelépés, hiszen megismerkedhetek a Linux világával. Nagyon élvezem a betanulás folyamatát, motivált vagyok és igyekszem a lehető legrövidebb idő alatt elsajátítani a szükséges tudást, mindemellett nagyon örülök, hogy a Windows alapú munkavégzés mellé hamarosan odaírhatom a Linuxot is.

  • Mesélj kérlek, hogy élted meg ezt a felajánlást.

Őszintén nem kaptam szikrát :) annyira váratlanul ért ez a lehetőség, de a szívem mélyén nagyon boldog voltam, még ha hírtelen nem is tudtam mit mondani, csak annyit, hogy köszönöm. Ez a felajánlás és hogy pont rám gondoltak azt éreztette velem, hogy megbecsült tagja vagyok a csapatnak és értékelik a munkám, ami nagyon jól esett.

  • Az eddig kipróbált pozíciók közül melyik állt legközelebb hozzád?

Mindegyiknek megvan a sajátossága, előnye-hátránya ezért nem is szeretnék választani, mert mindegyik egyformán fontos, hiszen egymásra épülnek. Az ittlétem alatt folyton tanultam, fejlődtem és nekem ez volt a legfontosabb. Az új pozíció az, ami most a legnagyobb kihívást jelenti számomra, hiszen egy teljesen új területen kell teljesítsek és én maximáslisan meg akarok felelni.

  • Milyennek ítéled meg a(közvetlen) munkahelyi légkört(öd)?

Szeretem a benti légkört, a csapat nagyon összetartó, humoros és mindig jókedélyű. Olykor csipkelődünk, természetesen néha vannak nézeteltérések is, de a végeredmény mindig ugyanaz, hogy csapatként együtt megoldunk minden problémát, felmerülő feladatot. Nem titok, nagyon szeretem a csapatot és sokat köszönhetek nekik. A home office ellenére szerettem bent dolgozni az irodában, mert ha valaki elakad tudta, hogy csak szólnia kell és azonnal kap segítséget, nem beszélve a barátságos légkörről.

  • Mit szeretsz legjobban a munkádban? Miket éltél/élsz meg kihívásként?

Jelenleg az új kihívásokat, amiket az új munkakörömnek köszönhetek. :) Az eddigi munkámban azt szerettem, hogy mindig változatos volt. Nagyon sok felhasználóval dolgoztunk, ami változó feladatokat, élethelyzeteket generált. Az eddig elért egyéni sikereim közé tartozik egy alkalmazás maximális kiismerése, jó érzés volt, hogy ha valaki elakadt akkor engem keresett és mindig tudtam segíteni. Amire még nagyon büszke vagyok, hogy többször előfordult, hogy a bejelentésben ott volt a nevem, mivel a felhasználó azt kérte, hogy én oldjam meg a felmerülő problémáját.

  • Karrier szinten hol látod magad 5 év múlva?

Bízom benne, hogy helyt tudok állni a most kapott munkakörben és ennek fényében fogok új lehetőségeket kapni a cégtől az elkövetkező években. Szeretnék minél több lehetőséggel élni, fejlődni és bebizonyítani, hogy nincs olyan, amit ne tudnék megtanulni.

  • Ha egy hétre bele bújhatnál egy filmkarakter bőrébe kiébe bújnál bele?

Az egyik kedvenc karakterem Deadpool és a vicces személyisége, amivel nagyon tudok azonosulni. A másik kedvenc karakterem Flash. Szeretem a gyorsaságát, a humorát, hogy van egy élettörténete. Mindemellett van egy olyan képessége is, hogy: ha akar, akkor tud ugrani az időben.

  • Ha visszaugorhatnál az időben hova ugornál vissza és miért? Változtatnál-e valamin?

Csak nosztalgiázni ugornék vissza, semmit sem változtatnék. Úgy szeretem az életem ahogyan azt megéltem. Egyik ilyen helyszín ahová visszaugornék az Franciaország, amikor a színházban dolgoztam. Szívesen újra élném azt az élményt. A másik ilyen helyszín Spanyolország, ahova gyerekkoromba mentünk az egész családdal, a bátyámat kísértük el a kézilabda meccsére. Olyan 6 éves voltam és emlékszem, hogy féltem a tengertől, aztán apa felkapott, hogy itt vagyunk a tengernél, nincs olyan, hogy nem mész bele a vízbe, ott kapálóztam és amikor elengedett rohantam vissza a partra :)). Szerettem a gyerekkorom, minden felhőtlen volt, móka és kacagás.

  • Hogyan szoktál kikapcsolódni? Mivel töltöd a szabadidődet?

Az aktív pihenést szoktam választan, nem szeretek a 4 fal között ülni. Nagyon sok időt töltök a győri akrobatikus kosárlabda csapatával (Face Team Győr). A legnagyobb kikapcsolódást a fellépés utáni pillanatok jelentik. Rengeteg energiát adnak ezek a percek, hiszen nagyon jó érzés amikor az emberek értékelik azt az előadást, amit nyújtunk, amikor autogramot kérnek... :) Ami még nagyon kikapcsol az a gitározás, de régen sokat rajzoltam is. Szeretek „egyszerre több ember helyett” élni!


Címkék: Kik vagyunk mi, dolgozóink,