Gyártó és gyártó közötti különbség kamerák esetén

Gyártó és gyártó közötti különbség kamerák esetén

Tisztában vagyunk azzal, hogy a beléptető és kamerarendszerek különösen érzékeny részei egy vállalati infrastruktúrának. Azonban a mai elvárás, hogy ezek ne csak biztonságosak legyenek, hanem funkciójukat tekintve többféle feladatot is ellássanak.

Márkafüggetlen szolgáltatóként nem az eszközhöz keresünk partnert, hanem a partnernek eszközt. Nálunk választási lehetőség is van! Ön választ: Hikvision, Dahua, Hanwha Techwin korábban Samsung Techwin vagy AXIS. Mi megtervezzük, javaslunk, a döntés minden esetben az Öné.


Az elmúlt 20 év alatt megtanultuk, hogy gyártó és gyártó között azonos specifikáció mellett is lényeges minőségbeli, funkció beli különbségek lehetnek, ahogy partnerigények között is. Nem minden esetben van szükség a legdrágább technológiára. Van, ahol a kevesebb néha több!

Az igény megfogalmazását mindig egy alapos felmérés előz meg, mely során megismerjük a helyet, ahová a rendszer kerül, majd megismerjük az ügyfél elvárásait a rendszerrel szemben. Csak így tudunk egyénre szabott javaslatot tenni.

De hogyan válasszunk a kamera gyártók között?

Nehéz megítélni, hogy mi minősül jó, illetve kevésbé jó döntésnek, hogy melyik márka képviseli azt a minőséget, amit egy végfelhasználó elvár az adott eszköztől. Bár a specifikációk sok esetben megegyeznek, vagy csak kevésben térnek el egymástól a végeredmény mégis sok esetben igencsak eltérő.

Ahogy az az IPVM felméréséből is kiderül mind a négy gyártót illetnek pozitív és negatív kritikák is. Bár a cikk elején kiemelik, hogy a felmérés javában amerikai biztonságtechnikai telepítő közösség 200+ tagjának válaszaiból keletkezett és nem minősül nemzetközi felmérésnek, mégis érdemes odafigyelni a visszajelzésekre.

Kiemelnénk néhány pontot a kiértékelésből melyre érdemes odafigyelnie minden végfelhasználónak a döntésmeghozatalának pillanatában:

  • Hikvision – negatív vélemények főként a termékminőséget, szoftveres és webes problémákat, valamint kiberbiztonsági aggodalmakat emelték ki. Cserében viszont jó az ár és egy jól összerakott rendszer a negatív kritikák ellenére is kielégítheti az ügyfél elvárásait, igényeit.
  • Axis – a favorit lista első helyezettje. A válaszok alapvetően az Axis termékek minőségét emelte ki, de emellett a formatervezés is számos elismerést kapott. A negatív ranglistán is megjelent a márka. A visszajelzésekből kiderült, hogy az elmúlt években megszaporodtak a termékproblémák. A nagy számok törvényéből kiindulva ez egyre több eladást jelenthet.
  • Dahua – a márkát érintő visszajelzések alapján jelentősen csökkent úgy a negatív, mint a pozitív megítélés. A visszajelzésekben említett panaszok zöme a termékminőség kérdéskörét érintette. Nemzetközi megítélése azonban inkább pozitív, valamelyest megelőzve a Hikvisiont.

Ne márkát válasszon, hanem olyan eszközt, mely kielégíti elvárásait, igényeit és minden tudással rendelkezik ahhoz, hogy vállalkozását egy megfelelő biztonsági rendszer mögött tudja.

Címkék: