Felhőmegoldások és azok előnyei

Felhőmegoldások és azok előnyei

A felhőalapú számítástechnika a 2010-es évek egyik fő irányának számított. Azóta jelentős változáson ment át az informatika és bebizonyosodott, hogy jó volt a jóslat, a felhőmegoldások meghódították a világot.

A mobilitás, a felhő, a közösségi szolgáltatások és a hatalmas adattömegek átformálták a világot. A mobil eszközök és a felhős informatikai megoldások természetes részei lettek a helyi infrastruktúrának, mint ahogy a közösségi szolgáltatások is.

Az elmúlt néhány évben a felhőtechnológia forradalmat hozott a nemzetközi kis- és középvállalkozások életében is. Sikerességének titka a folyamatos, „bárhol, bármikor és bárkivel” való kapcsolatteremtés élményében rejlik, amelyet a felhasználók folyamatában tapasztalnak meg a felhős alkalmazásokon keresztül.

A technológiát elsősorban az adatok digitális tárolására, a kapcsolattartásra, a munkafolyamatok szervezésére, az ügyfelekkel való kommunikációra és az üzleti folyamatok elemzésére alkalmazzák.

Előnyei:

  • Helyfüggetlen – adatainkat bárhonnan könnyen elérhetjük,
  • Méretezhető – az adatmennyiség és a használat növekedésével egyenesen arányosan növelhető,
  • Magas rendelkezésre állás – a folyamatos fejlesztések, a komoly beruházások és a hatalmas adatbankok a garancia arra, hogy a felhőszolgáltatások megszakítás nélkül, a nap 24 órájában elérhetők legyenek,
  • Költségkímélő – nincsenek egyszerre kiadott milliók, havonta is csak a felhasznált szolgáltatásért kell fizetni, semmi másért.

A továbbiakban konkrét példákon keresztül mutatjuk meg, hogy mi mindenre nyújt megoldást a felhő, és miért válik egyre nélkülözhetetlenebbé az üzleti életben.

Magától értetődő, de mégis ezzel kell kezdeni: az online térben folytatott megbeszélések, tárgyalások rengeteg IDŐ-t szabadítanak fel a vállalkozások életében. Nincs utazással töltött idő. A beszélgetések hatékonyabbak, célravezetőbbek, a résztvevő munkatársak a lényegre koncentrálnak, nincs kávézgatás, sztorizgatás.

KÖLTSÉG-et takarít meg, a hardverpark üzemeltetése és felügyelete a megvásárolt szolgáltatás díjában benne foglaltatik. Nincs kötelező három vagy ötéves rendszerfejlesztés, nincs elfogyott tárhely, lejárt licenc, elmaradt frissítés.

Nincs bekerülési költség. Emellett nagyvállalati szintű informatikai rendszert kapunk, olyan professzionális szolgáltatásokkal amelyre egyébként nem áldoznánk pénzt. A költség rugalmasan tervezhető, előre látható, nincsenek váratlan kiadások, meglepetések.

Összegzésképpen elmondhatjuk, hogy a felhőmegoldások egy hatékonyabb, átláthatóbb jövőt biztosítanak a vállalkozások számára.


Címkék: ITSolutions, CloudSolutions,