Címkenyomtatás

Címkenyomtatás

Ahogy azt sokan tudják rólunk márkafüggetlen üzemeltetőként támogatást nyújtunk nyomtatók, multifunkciós eszközök mellett címkenyomtatók, plotterek, hajtogatógépek, borítékológépek stb. esetén is.

Sok megkeresést kaptunk olyan gyártó cégektől, akiknek a gyártósorok mellett üzemelő címkenyomtatókra, azok üzemeltetésére volt szükségük. Viszont az elmúlt időszakban egyre többen érdeklődtek egyedi gyártásban tevékenykedő vállalkozásoktól is, akik arra kerestek megoldást, hogy olyan címkéket hozhassanak létre, amelyek rugalmasságot, egyediséget sugároznak és akár minden egyes termékre más-más címke kerülhessen.

A címkenyomtatók kínálata igencsak széles skálán mozog, ezért az igényeknek megfelelő nyomtató kiválasztása nem minden esetben egyértelmű. A folytatásban bemutatunk néhány modellt és rávilágítunk néhány tulajdonságra és arra, hogy melyik eszköz milyen környezetbe javasolt.

Epson ColorWorks C3500 – színes címkenyomtató

A C3500 egy nagy sebességű és kiváló minőségű színes címkenyomtató, mely megoldást kínál címkék, jegyek vagy árcédulák széles választékának nyomtatására.

Kiváló minőség és tartós eredmény – A pigmentalapú tintapatronoknak köszönhetően gyorsan száradó, részletgazdag címkéket nyomtathat, amelyek kenődés-, víz- és fakulásállóak.

Gyorsaság – 103 mm/s nyomtatási sebességgel tud színes címkéket előállítani.

Költséghatékony – A címkenyomtatás kiszervezése helyett a címkék igény szerinti nyomtatásával jelentős kiadástól kímélheti meg vállalkozását, csökkentheti a címkehulladékot és a magas címkekészletet, valamint a cserélhető tintapatronoknak köszönhetően csak az elhasznált színű patront kell kicserélni.

Milyen területre javasoljuk? – A pigmentalapú tinta tartóssága miatt kiválóan alkalmazhatók különböző környezetekben. Akár csomagoláshoz nyomtat címkéket színes logóval és képpel, akár jegyeket vagy azonosító kártyákat fontos vonalkódokkal és termékinformációkkal, ezzel a nyomtatóval mindezt egyetlen készülék segítségével elvégezheti. Segít megfelelni a GHS nemzetközi vegyi címkézési irányelveknek, mivel a címkék előrenyomtatott sablonok nélkül is azonnal kinyomtathatók.

Epson ColorWorks C7500 – ipari színes címkenyomtató

A C7500 egy kiemelkedő megoldás a kis sorozatú színes címkenyomtatás területén. Megbízható és költséghatékony módon elégíthető ki a házon belüli címkézési igény kiváló sebesség és minőség mellett

Megbízható és egyenletes eredmény – kiváló és egyenleges minőségű címkék

Gyorsaság – Akár 300 mm/mp nyomtatási sebességgel tud színes címkéket előállítani

Költséghatékony – Csökkentheti az előnyomtatás költségeit, a címkehulladékot és a nagy méretű címkekészletet; a cserélhető tintapatronoknak köszönhetően csak az elhasznált színű patront kell kicserélni

Milyen területre javasoljuk? – Ételek és italok, csomagolások és dobozok címkézéséhez, valamint az EU energiacímkék és a GHS-címkék nyomtatására.

Egy nagyon jó példa borosüvegek automatikus címkézésére - https://www.youtube.com/watch?v=J1uorJJ0BVs


Hasonló kategóriájú mono címkenyomtatók:

A termál és termál transzfer címkenyomtatók világszerte rendkívül népszerűek és széles körben elterjedtek a jó minőségű címke, vonalkód, kartoncímke, karszalag, nyugta, bizonylat vagy például jegyek előállítási területén.

Zebra ZD420 – kazettás thermál címkenyomtató

A ZD240 egy gyors, megbízható könnyen kezelhető termál asztali címkenyomtató. A készülékkel maximum 104 mm széles címke nyomtatható 152 mm/s sebeséggel 203, 300 dpi felbontásban.

Nyomtatási paraméterek – tekercses termál-transzfer címkenyomtató tiszta, kontrasztos, nyomatot eredményez hőérzékeny direkt termál papíron, normál papíron, műanyagon, kartonon és textil alapanyagú médián is.  Alkalmas fekete színű feliratok, színes festékszalaggal akár piros, zöld és kék, egyszínű grafikák (pl. logó) vagy vonalkódok nyomtatására.

Az etikett címkék egyszerű megtervezését a Zebra Designer szoftver biztosítja, mellyel egy szövegszerkesztőhöz hasonlóan, grafikus felületen tervezhetjük meg a nyomatképet. 


Milyen területre javasoljuk? – a kereskedelmi, irodai alkalmazástól a gyógyszeriparon keresztül a szállítmányozásig, számos helyre kiváló.

Zebra ZT230 – közepes teljesítményű címkenyomtató


A ZT230 egy helytakarékos kialakítással, egyszerű üzembe állítással, könnyű kezelhetőséggel biztosítja a gyors, tartós és minőségi címkenyomtatást. Akár napi 4-9.000 címke nyomtatására is alkalmas. 

Nyomtatási paraméterek – A nyomtatás minősége tiszta, kontrasztos vonalkódot eredményez hőérzékeny direkt termál kártyákon, jegyeken és címkéken egyaránt, de akár papír, műanyag, karton és textil alapanyagú média is egyszerűen nyomtatható. A nyomtató alkalmas fekete színű feliratok, egyszínű grafikák (pl. logó) vagy vonalkódok nyomtatására is. 

Milyen területre javasoljuk? –  Gyártásban (munkafolyamat követés, leltározás), logisztikában (megrendelés felvétel, csomagolás, szállítás, kézbesítés, megfelelőségi címkézés), a kiskereskedelemben (raktárkezelés, eladás) és az egészségügyben (minta- és gyógyszercímkézés) használható leginkább. 

Címkék: Blog, Nyomtatás,