Biztonságos nyomtatás

Biztonságos nyomtatás

A multifunkciós nyomtatók kifinomult dokumentumkezelő és feldolgozó központtá fejlődtek. A védelem nélkül hagyott eszközök jelentős biztonsági kockázatot jelentenek a vállalkozások életében.

Érdemes úgy tekinteni ezekre az eszközökre, mint kiaknázatlan lehetőségeket rejtő munkaeszközre, amivel az üzleti folyamatainkat tudjuk támogatni, GDPR-nak vagy más jogszabályoknak megfelelni.

Annak érdekében, hogy segítsük ügyfeleinket a nyomtatással kapcsolatos döntések meghozatalában, megkértük Varga Balázst az Intelligens nyomtatás üzletág vezetőjét, hogy válaszoljon meg néhány visszatérő kérdést, amikkel gyakran találkozunk egy-egy tárgyalás kapcsán.

Mire jó a kártyás azonosítás?

Számos előnye van a nyomtatásnál is. A felhasználók munkáját abban tudja segíteni, hogy a kártyát alkalmazva a nyomtatók be tudják azonosítani a felhasználókat, így akár személyenként testre szabható és minden eszközön azonos kezelő felület alakítható ki rajtuk, ami leegyszerűsíti a készülékek használatát. Kevesebb gombot, adatot kell megadni az eszközön, így gyorsabb lesz a munkavégzés és kevesebb a hibázási lehetőség is. Akár egy gomb nyomással indíthatunk pl. egy előre definiált szkennelési folyamatot.

Milyen előnyökkel jár még a felhasználóknak a rendszer alkalmazása?

Közös használatú nyomtatóknál előfordulhat, hogy amikor nyomtatni szeretnénk, éppen foglalt az eszköz. A kártyás rendszer alkalmazásával megszűnik ez a probléma, mert bármelyik eszközön kivehető lesz a nyomat.

Emellett érdemes megemlíteni még, hogy a rendszer alkalmazásával nem viszi el más, nem keveredik összes mással a kinyomtatott dokumentum ill. a tévesen kinyomtatott oldalak száma is csökken (nem lesznek a nap végén a nyomtatóban hagyott nyomatok), mert az azonosítás után csak a saját dokumentumaink nyomtatódnak ki és a hibás nyomtatásokat kinyomtatás előtt törölni tudjuk.

A cégvezetők számára is biztosít előnyöket a rendszer?

Természetesen igen. Nagyon fontos, hogy részletes információt ad a rendszer felhasználónként, vagy költség helyenként a nyomtatási költségekről. Teljes kontrollt biztosít a nyomtatások, szkennelések és faxolások felett. Biztonságossá teszi a kényes adatok kezelését. Mindenki csak a saját dokumentumait tudja kinyomtatni, továbbá különböző jogosultságok állíthatók be a szkennelésre vagy nyomtatásra váró dokumentumok kezeléséhez.

Mennyibe kerül egy ilyen rendszer kiépítése?

Aktuálisan futó kampányunkban aki min. 3 db A3-as multifunkciós készüléket vásárol vagy bérel tőlünk üzemeltetési szerződéssel, annak a kártyás rendszert díjtalanul adjuk az eszközök mellé.


Címkék: Blog, Nyomtatás,