Amit a szünetmentes tápegységekről tudni érdemes

Amit a szünetmentes tápegységekről tudni érdemes

Amikor azt halljuk, hogy HOME OFFICE, a következő eszközök jutnak eszünkbe: számítógép, videókamera, mikrofon. Ezek az online meetingek elengedhetetlen eszközei és itt általában le is zárul a lista.

Sokak szerint az előbb felsorolt eszközök elegendőek egy jól működű otthon munkavégzéshez, ami nagy vonalakban igaz is, de mi van abban az esetben, ha jön egy áramszünet, esetleg egy feszültségingadozás? Ezekben az esetekben károsodhatnak elektromos berendezéseink, elveszhetnek adataink, elakadhat a munkafolyamat. Ennek megelőzése érdekében jó, ha szünetmentes tápegységet használunk.

Miben is segít egy szünetmentes tápegység?

Ahogy azt neve is sugallja megvéd minket a hírtelen áramkimaradásoktól, a hirtelen eszközleállásoktól. A tápegység beépített akkumulátorában töltést tárol, és szükség esetén innen biztosít villamos energiát a berendezéseinknek. Így megóvjuk magunkat az adataink, folyamatban lévő munkánk elvesztésétől, amire természetesen egy jó megoldás a gyakori mentés is, de nem elegendő a teljes biztonsághoz. 

Ez mellett megvéd minket a váratlan kiadásoktól is, hisz megvédi eszközeinket a feszültségingadozás, vagy áramszünet okozta meghibásodásoktól és nem utolsó sorban nagyon sok stressztől, amit munkánk elvesztése okozna.

Milyen készüléket válasszak?

Amennyiben vásárlási szándéka van, érdemes a fejlettebb szünetmentes tápegységek mellett dönteni, amelyek valódi, szabályos szinuszhullámú frekvenciát állítanak elő, amit minden elektromos berendezéshez használni lehet, legyen szó asztali számítógépről, TV-ről vagy akár egy hűtőszekrényről.

Nagyon fontos, hogy a munkatársainknak elárulják, hogy milyen berendezéseket szeretnének a szünetmentesre kötni, hiszen minden berendezésnek mások az igényei. Egy router vagy modem például hosszú órákig el tud működni egy kisebb támogatással, míg egy lézernyomtató az első nyomtatásnál teljesen leszívhatja - vagy akár tönkre is teheti – a szünetmentesünket.

Amennyiben szeretné, hogy legyen egy biztos megoldása, ha egyik napról a másikra home office-ba kényszerül, érdemes elgondolkodni egy megbízható eszközön.

Mi éppen olyan fontos eszköznek tartjuk a szünetmentes tápegységet a munkavégzéshez, mint magát a számítógépet, vagy az internet hozzáférést. Amennyiben kérdése merülne fel keressen minket bizalommal a 06/96 510 065-as telefonszámon vagy az info@mod.hu e-mail címen.

Címkék: Home Office,